fbpx Blog | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk rendelőnket: ilyen a Budai Gasztroenterológiai Centrum

Büszkék vagyunk rá, hogy rendelőnk, a Budai Gasztroenterológiai Központ, amely Budapest 11. kerületében várja betegeit, ma egy korszerű, családias, mégis magas színvonalú egészségügyi központ. Fontosnak tartjuk megmutatni új betegeinknek és a vizsgálatra érkezőnek, hogy milyen környezetbe várjuk őket – a rendelőben Dr. Szőnyi Mihály vezetett minket körbe.

Tovább

Bemutatjuk az A1 csapatát: Dr. Varga Patrícia

Új sorozatunkban rövid interjúk keretében szeretnénk bemutatni kollégáinkat. Hiszünk benne, hogy minden, a Budai Gasztroenterológiai Központban dolgozó munkatársunk egyedi értéket tesz hozzá a munkánkhoz és emberi értékekkel gazdagítja nemcsak csapatunkat, de a betegeink életét is. Elsőként Dr.

Tovább

EM18 ősz Gasztro

Szúró hasi fájdalom, hirtelen bélmozgás? Szakszerű kivizsgálással fény derülhet az emésztőrendszeri problémákra.

A hasi diszkomfort érzésnek számtalan oka lehet. Rendszertelen étkezés, stresszes életmód, egy étel intolerancia, vagy akár egy bélgyulladás. Ne tűrje tovább a fájdalmat! Forduljon idejében szakorvoshoz, és intsen búcsút a görcsös napoknak.

A Budai Gasztroenterológiai Centrum profi orvosokból álló csapata modernizált rendelőjében, nyugodt környezetben várja az emésztőszervi panaszokkal küzdő pácienseket.

Tovább

Gyermekgasztroenterológia

Gyermeke rossz közérzettől, hasfájástól szenved? Már a legkisebbeket is várja a Budai Gasztroenterológiai Centrum

Sokszor hallani, hogy a legnagyobb szülői igyekezet ellenére a gyermek mégis nyűgös és a pocakját fájlalja. Ne halogassa az orvosi konzultációt, hiszen van megoldás! Az Újbuda szívében működő Budai Magánorvosi Centrumban profi gasztroenterológusokból álló csapat várja a pácienseket. Dr Lásztity Natália csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekgasztroenterológus a legkisebbek gyógyításával foglalkozik.

Tovább

Új gasztroközpont

Tudta-e Ön, hogy…

…az elmúlt évtizedekben a vastag-, és végbéldaganatok száma csaknem négyszeresére emelkedett, ezzel a második leggyakoribb rosszindulatú megbetegedéssé vált. Hazánkban évente körülbelül 5000 ember esik a gyilkos kór áldozatául, annak ellenére, hogy a vastagbélrák 90%-ban megelőzhető lenne.

Tovább

Testtömeg összetétel mérés

Testünk ideális működéséhez, az egészség fenntartásához (prevenció) vagy helyreállításához (rehabilitáció) szervezetünkben meghatározott mennyiségben kell jelen lennie a zsír, illetve az izomszövetnek. Az ideálisnak tekinthető zsír - izom arány függ nemtől, életkortól és bizonyos mértékben még a genetikai adottságoktól is. Mivel több tényező befolyásolja testünk összetételét, nem egy grammra pontos ideális zsír- és izomtömeget javasolt megvalósítani, de bizonyos határok között egyértelműen kisebb a betegségek kialakulásának vagy kiújulásának az esélye, mint ezeken a határokon kívül.

Tovább

A vírushepatitisek megelőzési és kezelési lehetőségei

Gács Judit, infektológus szakorvos

Fried Katalin, belgyógyász, gastroenterológus, infektológus szakorvos, részlegvezető főorvos

Dél-Pesti Centrumkórház – Országos Haematológiai és Infektológiai Intézet, Szent László Kórház telephely, Infektológiai osztály gastroenterológiai részleg, Hepatológiai ambulancia

Elérhetőség: 1097. Budapest, Albert Flórián Út 5-7

Telefon: 061/455-8122

E-mail: judit.gacs@yahoo.com

 

Összefoglalás

Tovább

A savcsökkentés lehetőségei

dr. Fülöp Zsolt Ferenc Ph.D.

 

Budai Gasztroenterológiai Centrum

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

E-mail: fulopzs@hotmail.com

Tel: 06-30-708-1729

 

Összefoglaló

Tovább

Cöliákia

A cöliákia (további elnevezések: gluténszenzitív enteropathia, sprue) a leggyakoribb felszívódási zavar, melyet a genetikailag fogékony egyénekben az étkezéssel bevitt gabonafélék (búza, rozs, árpa) glutén nevű anyaga idéz elő. A gluténérzékenység ezen formája típusos esetben krónikus hasmenés, puffadás, hasi fájdalom és a felszívódási zavarból eredő hiánytünetek képében jelentkezik.

Tovább

A vastagbélrák előfordulása, megelőzésének lehetőségei hazánkban.

Milyen gyakori a vastagbél dagantos megbetegedése hazánkban? 

 

A vastagbélrák a 3. leggyakoribb daganatos megbetegedés, és a 2. leggyakoribb daganatos halálok Magyarországon. 

Évente közel 6000 új megbetegedésre derül fény, és majdnem 4000 honfitársunk életét követeli a későn felfedezett kór. 

Az esetek 50%-a áttétet adó daganat, a diagnosis tehát elkésett, a terápia elhúzódó, költséges és kimenetele kétséges. 

 

A betegség tünetei:

 

Tovább

A kolorektális rák másolat

A kolorektális rák (végbél-, és vastagbél daganatai) hatalmas problémát jelentenek hazánkban.

A betegség nagy számban szedi áldozatait szerte a világon, de Magyarország sajnos e tekintetben vezető szerepet tölt be Európában .

Évente 9.000 új esetre derül fény, és átlagosan 4000 honfitársunkat veszítjük el a betegség-, vagy szövődményei miatt.

A tapasztalat az, hogy a felderített betegségek 50 %-a késve, már szövődményes, áttétes formában igazolódnak.

Tovább

Időben felfedezhető a vastagbélrák

A legjobban szűrhető daganatos betegségek közé tartozik a vastagbélrák, a tüdőrákot követően mégis a második leggyakoribb oka a daganatos halálozásoknak itthon. Tünetei sokfélék lehetnek, melyeket egytől egyig érdemes komolyan venni, a szűrés fontosságára pedig nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, pláne, ha a családban már előfordult a betegség – hangsúlyozza Dr. Szőnyi Mihály, a Budai Magánorvosi Centrum gasztroenterológusa.

Tovább

Diéta nélkül nincs gyógyulás

Minden embernél előfordul időnként bizonyos fokú refluxtevékenység, de egyeseknél rendszeresen okoz kellemetlen tüneteket a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara. A téma neves szakértőjével, dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológus, belgyógyász adjunktussal beszélgettünk.
Tovább

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.