fbpx A kolorektális rák másolat | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

A kolorektális rák másolat

2019. 02. 18., h - 18:09

A kolorektális rák (végbél-, és vastagbél daganatai) hatalmas problémát jelentenek hazánkban.

A betegség nagy számban szedi áldozatait szerte a világon, de Magyarország sajnos e tekintetben vezető szerepet tölt be Európában .

Évente 9.000 új esetre derül fény, és átlagosan 4000 honfitársunkat veszítjük el a betegség-, vagy szövődményei miatt.

A tapasztalat az, hogy a felderített betegségek 50 %-a késve, már szövődményes, áttétes formában igazolódnak.

A fenti adatok azért is elrettentőek, mert a kórkép 90 százalékban megelőzhető!

A szűrés biztos és célravezető módja, ha a 40 évesnél idősebb korosztály átesik egy tisztázó vastagbéltükrözésen.

A beavatkozástól nem kell félni! Megfelelő előkészítés után bódításban, de rendelőnkben mély narkózisban (altatásban) is el tudjuk végezni a kolonszkópiát. A fektető helységünkben a páciens kipihenheti magát, majd a vizsgálat kezdetétől számított 1 óra múlva saját lábán (természetesen kísérőjével) távozhat.

Különösen fontos a szűrő kolonoszkópia olyan családok esetében, ahol halmozottan vagy egy családtag esetében korai életkorban fordult elő hasonló betegség. Vannak egyéb daganatos elváltozások is, amik szintén nagy kockázattal bírnak  ja vastagbélrák kialakulásában. Ha a családban vagy az adott páciensnél emlő-, méh, petefészek vagy emésztőszervi daganat előfordult, netán gyulladásos bélbetegségben (Crohn betegség vagy Colitis ulcerosa)  szenved, akkor a rák kialakulásának kockázata jelentősen magasabb.

 

A betegség tehát megelőzhető, az így nyert életévek megfizethetetlenek.

 

A vastagbélrák szűrés jelentősége elvitathatatlan!

 

Forduljanak hozzánk bizalommal! Fájdalommentes vastagbéltükrözés!

 

Dr. Szőnyi Mihály

Budai GAsztroenterológiai Centrum

A1 Endoszkópos Centrum Kft.

www.a1endoszkopia.hu

+36204101926

A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.
Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.