fbpx Új gasztroközpont | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

Új gasztroközpont

2019. 02. 26., k - 19:00

Tudta-e Ön, hogy…

…az elmúlt évtizedekben a vastag-, és végbéldaganatok száma csaknem négyszeresére emelkedett, ezzel a második leggyakoribb rosszindulatú megbetegedéssé vált. Hazánkban évente körülbelül 5000 ember esik a gyilkos kór áldozatául, annak ellenére, hogy a vastagbélrák 90%-ban megelőzhető lenne.

Amennyiben haspuffadást, éjszakai izzadást, étvágytalanságot, fogyást tapasztal vagy újonnan kialakult hasi fájdalomtól szenved, mielőbb forduljon orvoshoz! – hangsúlyozza Dr. Szőnyi Mihály, a Budai Magánorvosi Centrum gasztroenterológusa, belgyógyásza. – Az elmúlt években a szakmánk iránti érdeklődés egyértelműen növekvő tendenciát mutat. Sokan az egészségesebb életmód és egészségtudatosabb élet miatt fordulnak hozzánk, és kérik a szűrő jellegű ultrahang, labor vagy endoszkópos vizsgálatokat. Sajnálatos módon, a különböző tünetek miatt régóta szenvedő betegek még mindig nagy számban jelentkeznek késve. Sokszor hangoztatott probléma a vastagbélrák, mely, mint tudjuk, 90%-ban megelőzhető lenne – hangsúlyozza a szakorvos. - Az egészséges emésztéshez a helyes táplálkozás rendkívül fontos, hiszen a magas zsír- és kalóriatartalmú, ugyanakkor kevés rostot tartalmazó étrend - úgy tűnik - kedvez a betegség kialakulásának. A rákok legnagyobb része ún. polipból indul ki, ami a rákot megelőző állapotnak tekinthető. Az ebben a stádiumban felfedezett betegség szinte teljesen gyógyítható. A polipok nagy része véletlenszerűen fordul elő, de 2-3 százalékuk kialakulásánál örökletes tényezők is szerepet játszanak. Fokozott kockázatot jelenthet a családi előfordulás, ami mindenképp intő tényező kell, hogy legyen!

A XI. kerületben működő Budai Magánorvosi Centrum megújult gasztroenterológiai rendelővel, hozzáértő csapattal várja az emésztőszervi panaszokkal küzdő pácienseket. A „kis betegeket” a gyermek-belgyógyászat fogadja. A profi orvosokból álló csapat modernizált, jól felszerelt, kulturált, nyugodt környezetben várja az érintetteket.


- A labor, a hasi ultrahang és az endoszkópos vizsgálatok az alapvető “támaszaink”. Különböző, úgynevezett funkcionális vizsgálatok, mint a helikobaktérium kimutatását célzó UBT teszt, vagy a laktóz érzékenységet vizsgáló H2 teszt is rendelkezésre áll. Véleményem szerint a megfelelően előkészített vastagbéltükrözés, akár bódításban vagy altatásban a célravezető megoldás, már kapszulás endoszkópos vizsgálatok megszervezésére is lehetőség van. A vizsgálat nem fájdalmas, és sokszor pótolhatatlan. Az endoszkópia előtt egy beszélgetésre, a vizsgálat pontos elmagyarázására, az előkészítés menetének tisztázására van szükség. A vizsgáló eljárás kiválasztása komoly, hozzáértést igénylő feladat. Ne feledjük, a vastagbélrák a legtöbb esetben megelőzhető! Ne késlekedjen! Forduljon szakorvoshoz idejében – javasolja a Budai Magánorvosi Centrum gasztroenterológusa.

A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.
Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.