fbpx A vastagbélrák Magyarországon népbetegségnek számít – ne legyen Ön is áldozat! | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

A vastagbélrák Magyarországon népbetegségnek számít – ne legyen Ön is áldozat!

2019. 02. 26., k - 19:10

A kolorektális rák (végbél-, és vastagbél daganatai) hatalmas problémát jelentenek hazánkban. A betegség nagy számban szedi áldozatait szerte a világon, de Magyarország sajnos e tekintetben vezető szerepet tölt be Európában. Évente 9.000 új esetre derül fény, és átlagosan 4000 honfitársunkat veszítjük el a betegség-, vagy szövődményei miatt.

- A tapasztalat az, hogy a felderített betegségek 50%-a késve, már szövődményes, áttétes formában igazolódik, a fenti adatok pedig azért is elrettentőek, mert a kórkép 90 százalékban megelőzhető lenne – mondja Dr. Szőnyi Mihály a Budai Gasztroenterológiai Centrum, A1 Endoszkópos Centrum vezetője.

- A szűrés biztos és célravezető módja, ha a 40 évesnél idősebb korosztály átesik egy tisztázó vastagbéltükrözésen. A beavatkozástól nem kell félni! Megfelelő előkészítés után bódításban, de rendelőnkben mély narkózisban (altatásban) is el tudjuk végezni a kolonszkópiát. A fektető helységünkben a páciens kipihenheti magát, majd a vizsgálat kezdetétől számított 1 óra múlva saját lábán (természetesen kísérőjével) távozhat.

Különösen fontos a szűrő kolonoszkópia olyan családok esetében, ahol halmozottan vagy egy családtag esetében korai életkorban fordult elő hasonló betegség. Vannak egyéb daganatos elváltozások is, amik szintén nagy kockázattal bírnak a vastagbélrák kialakulásában. Ha a családban vagy az adott páciensnél emlő-, méh, petefészek vagy emésztőszervi daganat előfordult, netán gyulladásos bélbetegségben (Crohn betegség vagy Colitis ulcerosa) szenved, akkor a rák kialakulásának kockázata jelentősen magasabb.

A vastagbélrák szűrés jelentősége elvitathatatlan! Ne feledje, a betegség megelőzhető, az így nyert életévek pedig megfizethetetlenek. Forduljanak hozzánk bizalommal, a vastagbéltükrözést fájdalommentesen végezzük. Profi orvosokból álló csapatunk modernizált rendelőben, nyugodt környezetben várja Önöket és minden emésztőszervi panasszal küzdő pácienst.

Türelemmel, jó és alapos felkészültséggel, megfelelő-, a kor minden igényét kielégítő eszközparkkal fényt deríthetünk a panaszok okára. Újonnan kialakított rendelőnkben kollégáimmal gyorsan és hatékonyan igyekszünk a hozzánk forduló páciensek bizalmát meghálálni.

Budai Gasztroenterológiai Centrum, A1 Endoszkópos Centrum Kft.

1117 Budapest, Fehérvári út 82., 1. em. 4.

www.a1endoszkopia.hu

Bejelentkezés: recepcio@a1endoszkopia.hu, 06/20/410-1926

A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.
Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.