fbpx Rekord számú látogató érkezett az idei Bikás-parki Gyermeknapra | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

Rekord számú látogató érkezett az idei Bikás-parki Gyermeknapra

2019. 06. 23., v - 20:26

A hagyományosan május utolsó vasárnapján megrendezett családi napon a gyermekprogramok mellett az egészség megőrzéssel kapcsolatban is hasznos információkról tájékozódhattak az érdeklődők. 

A Magyar Vöröskereszt mellett a 77 Elektronika dietetikai tanácsadással várta a látogatókat. A Budai Magánorvosi Centrum és Oltóközpont széles egészségügyi palettáját ismertette, többek között bőrgyógyászattal, kardiológiával, reumatológiával, védőoltásokkal, nőgyógyászati, urológiai, sőt meddőségi kérdésekkel kapcsolatban is segítettek tájékoztatást adni a különböző lehetőségekről, míg a Budai Gasztroenterológiai Centrum belgyógyász csapata az emésztőrendszeri gondokkal küzdő pácienseket várta kérdéseikkel.

Napjainkban egyre többen szenvednek gyomortájéki panaszokkal, akár görcsös szúró hasi fájdalommal, akár egyszerűen csak diszkomfort érzet miatt fordulnak szakorvoshoz. A tünetek mögött azonban állhat nagyobb probléma is, éppen ezért fontos a mihamarabbi kivizsgálás és kezelés, legyen szó akár kisgyermekről, akár felnőttről. Többek között erre hívta fel a figyelmet a gasztroenterológiai csapat a gyermeknapon. 

A színpadon mindeközben megzenésített versekkel indultak a programok, majd Király Viktor, Gáspár Laci és Fenyő Miklós lépett színpadra.

A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.
Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.