fbpx Bemutatjuk az A1 csapatát: Marosvölgyi Katalin | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk az A1 csapatát: Marosvölgyi Katalin

2020. 01. 13., h - 11:05

 
Katalin, miért választottad azt, hogy az egészségügy területén dolgozz?
Az egészségügyi pályát édesanyám hatására választottam, és visszagondolva az elmúlt 23 évre köszönettel tartozom neki, mert csodás embereket ismerhettem meg, rengeteg tapasztalatot szereztem jót is rosszat is, de mind megérte, mert ezáltal lehet fejlődni.
 
Marosvölgyi Katalin
 
Milyen tapasztalatokat szereztél korábban?
Az OKJ-s felnőttápolói képzés befejeztével 2000-ben a Péterfy Sándor utcai Kórház Sebészeti Osztályán kezdtem dolgozni az itt eltöltött kb. 12 év nagyon sok élményt adott a szakma szépségével kapcsolatba, de sajnos vannak szomorú emlékek is, ezeket meg kell tanulni feldolgozni, ami néha nem könnyű. Itt  életre szóló barátságok születtek, amire nagyon büszke vagyok.
Sok tapasztalatot szereztem és egy dolgot nagyon megtanultam, hogy a gyógyulásba vetett hitet meg kell tartani, mert ha valaki hisz a gyógyulásában ott akár csodák is történhetnek.
2011- nyarától a Kútvölgyi  I. sz.Sebészeti Klinikáján kezdtem dolgozni.Itt  nagyon sok tehetséges  sebészt ismerhettem meg illetve szakmailag is sokat fejlődtem.
 
Milyen értékek miatt csatlakoztál a Budai Gasztroenterológiai Központ csapatához?
A Budai Gasztroenterológiai Központ csapatához egy kedves kolléganő invitált. Dr. Szőnyi Mihály a Központ vezetője nagyon szimpatikus volt azzal az elgondolással, hogy ő mit szeretne létrehozni ebben a rohanó világban, mely egy családias, betegközpontú rendelő elképzelése volt, ahová jó bemenni dolgozni illetve páciensként is jó ide jönni.
 
Mi a szakterületed?
2014-ben szereztem meg az endoszkópos szakasszisztensi képesítést és ezután nem sokkal, fájó szívvel elhagytam a sebészeti pályát és elkezdtem dolgozni a Kútvölgyi Rendelőintézet gasztroenterológiáján, melyet nagy izgalommal vártam. Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt nagyon jó szakemberektől sajátíthattam el szakmát. De ez inkább hivatás, mint szakma.
Ez egy olyan szakterület ahol mindig lehet fejlődni.
 
Milyen a kapcsolatod a betegekkel?
A kapcsolatom a betegekkel, páciensekkel már az első találkozáskor bensőséges, mert lássuk be ez egy igen érzékeny szakterület. Itt adott esetben igen érzékeny kérdésekre kell válaszolnia a betegeknek, melyet megfelelő módon kell kezelnünk. Mindig próbálom őket megnyugtatni pár kedves szóval, egy mosollyal, ez szerintem nagyon fontos.
 
Mit gondolsz, miért érdemes betegként a Budai Gasztroenterológiai Központot választani?
Mindig a páciens áll a középpontban, hogy minél hamarabb, minél színvonalasabb ellátást kapjon rövid időn belül. Itt a csapat minden tagja azon dolgozik, hogy az ide betérő páciensek pozitív élményekkel távozzanak és szívesen térjenek vissza.
 
Mivel töltöd a szabadidődet?
Szabadidőmben a családommal vagyok. Kisfiammal tanulok, illetve a sportversenyein, amikor időm engedi, szeretek én is ott lenni és szurkolni neki és a csapatársainak. Ami teljesen kikapcsol az a futás, illetve a főzés és az olvasás. Szeretek jókat főzni, illetve jókat enni. 
 
Van e valami amiben 2020-ban fejlődni szeretnél? 
A szakterületemen minél több új dolgot megismerni. Szeretnék többet sportolni és nagyon szeretnék nyelvet tanulni.

A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.
Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.