fbpx Bemutatjuk az A1 csapatát: Dr. Darvas Emília | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk az A1 csapatát: Dr. Darvas Emília

2020. 02. 16., v - 21:04

Miért lettél orvos és mit tartasz a küldetésednek?
 
Nem volt orvos a családunkban, azonban egy közeli hozzátartozó betegsége kapcsán, az orvosok és egészségügyi személyzet áldozatos munkáját látva döntöttem el hirtelen, hogy én is ezzel szeretnék foglalkozni. Rájöttem, hogy nincs annál szebb hivatás, mint másokon segíteni a legnehezebb élethelyzetben, amikor betegek és a legnagyobb szükségük van támogatásra. Fontosnak tartom, hogy a beteget egyénileg, életkörülményeit, szokásait, lelki állapotát is figyelembe véve kezeljem. Emellett nagy hangsúlyt fektetek a megelőzésre és az egészséges életmódra nevelésre. 
 
darvas emília
 
Milyen értékek miatt csatlakoztál a Budai Gasztroenterológiai Központ csapatához?
 
Részben régóta ismert, kedves kollégák között dolgozhatok, családias környezetben, illetve nagyszerű új kollégákat ismerhettem meg, akikkel öröm nap, mint nap együtt dolgozni, hiszen a beteg szempontjait szem előtt tartva igazi csapatként számíthatunk egymásra. Szakmai és emberi szempontból is közös értékeket képviselünk.
 
Mi a szakterületed? Mivel fordulhatnak hozzád a betegek?
 
Immáron több mint 10 éve dolgozom gasztroenterológusként, így nagyon sokféle emésztőszervi problémát kezeltem már. Ezek egy része úgynevezett funkcionális jellegű, mely az emésztőrendszer működésbeli eltéréséből fakad.  Sok ilyen jellegű panasszal fordulnak hozzám a betegek, hiszen ezen problémák esetén különösen fontos az empátia, a páciensre való valódi odafigyelés. Emellett az endoszkópos vizsgálatok, diagnosztikus és terápiás beavatkozások is fontos részét képezik munkámnak. 
 
Mit teszel a jó orvos-beteg kapcsolatért?
 
Igyekszem alaposan kikérdezni a beteget, feltárni nem csak a testi tüneteket, hanem kicsit megismerni magát az embert is, életkörülményeit, érzéseit, hiszen főleg a gyomor-bél rendszeri betegségek esetében sokszor a szervi eltérések mellett pszichoszomatikus okok is szerepet játszanak a panaszok, tünetek kialakulásában. Nem beszélve az esetleges helytelen életmód szerepéről, így fontos, hogy minél részletesebb képet kapjak a páciensemről. 
 
A weboldalon olvasható bemutatkozásodban hangsúlyozod, hogy fontos neked az empátia és a türelem. Miért?
 
A betegek panaszai, problémája mindig egyéni, nem lehet általánosítani, sablonokban gondolkodni. Fontos, hogy meghallgassuk a páciens panaszait, szempontjait, figyelembe véve a körülményeit, érzéseit, és ennek megfelelően találjuk meg a számára legalkalmasabb terápiás lehetőséget.  A betegeknek fontos, hogy érezzék, hogy az orvos megérti őket, és átérzi a problémájukat és azt egyénileg kezeli, személyre szabottan. Így tud kialakulni egy olyan bizalmi viszony, mely a sikeres gyógyulás, javulás alapfeltétele. 
 
Mivel töltöd a szabadidődet? Hogyan kapcsolódsz ki?
 
Két kisebb gyermek édesanyjaként szabadidőm nagy részét a gyermekeimmel töltöm, az ő életüket egyengetem. Igyekszem rendszeresen sportolni, a családdal rendszeresen kirándulunk. Nagy szenvedélyem az utazás, szeretek új városokat felfedezni. Az olasz kultúra és nyelv nagy szenvedélyem, sokat olvasok eredeti nyelven. 
 

A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.
Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.