fbpx Újranyitott a Budai Gasztroenterológiai Centrum - Dr. Szőnyi Mihályt kérdeztük | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

Újranyitott a Budai Gasztroenterológiai Centrum - Dr. Szőnyi Mihályt kérdeztük

2020. 06. 02., k - 12:08

Néhány nappal ezelőtt újranyitott a Budai Gasztroenterológiai Centrum - ebből az alkalomból a rendelő vezetőjét, Dr. Szőnyi Mihályt kérdeztük az elmúlt időszakról és a változásokról.
 
Szőnyi Mihály
Mihály, hogyan telt az elmúlt néhány hét a Gasztroenterológiai Centrumban?
 
Az elmúlt hetekben igyekeztünk türelmesek és optimisták lenni. Úgy éreztem,  hogy kollégáim is kitartóak voltak. Az online konzultációkkal elérhetőek maradtunk és segítettünk, valamint a súlyosabb problémákat is sikerült orvosolni. Pácienseinkkel kéz a kézben vészeltük át ezt az időszakot, de bevallom, nagyon vártuk már, hogy újra dolgozhassunk és a betegeink szolgálatára lehessünk. Mindemellett persze nagyon óvatosak vagyunk és a maximális biztonságra törekszünk.
 
 
Május 25-től újra várjátok a betegeket, mire számíthatnak a bejelentkezők?
 
A megszokott családias környezetben, precíz, korrekt munkát kérek a kollégáimtól - a páciensek ezt fogják tapasztalni. A járványhelyzet indokolta speciális óvintézkedéseket már szinte mindenki ismeri-ezeket rendelőnkben is be kellet vezessük. Ezek az intézkedések némileg más formájú találkozókat eredményeznek majd, de a lényeg nem változik: gyógyítunk.  
 
Milyen visszajelzések érkeztek az online konzultációról és mi ennek a jövője?
 
Az online konzultációkat hasznosnak, jónak tartották pácienseink és az orvosaink is. Betegeink is nagyon megértőek és türelmesek voltak. Értékelték azt, hogy velük maradtunk - azonban biztonságuk és egészségük érdekében átmenetileg csak online tudtunk kommunikálni.  Úgy érzem, ők is várják már a személyes találkozásokat.
 
Mit javasolsz azoknak, akik továbbra is óvatosak lennének a járvány után, milyen szokásokat tartsanak meg a jövőben is?
 
Azt hiszem pácienseink már kívülről fújják a "leckét": gyakran kell kezet mosni, maszkot kell viselni, az előírt távolságot tartani kell. Sokat tanultunk most az odafigyelésről és bízok benne, hogy a magunkról és másokról való gondoskodásból szerzett tapasztalatot megőrizzük, továbbvisszük.
 

A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.
Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.