fbpx Bemutatjuk az A1 csapatát: Dr. Orentsák Áron | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk az A1 csapatát: Dr. Orentsák Áron

2020. 06. 30., k - 12:47

Miért lettél orvos és mit tartasz a küldetésednek?

Tizennégy éves koromban döntöttem el, hogy orvos leszek, valahogy erre éreztem magam predesztináltnak. A nagypapám is orvos volt, lehet, hogy ez is szerepet játszott a döntésemben. Orvosként a küldetésem az, hogy a legjobb tudásom szerint segíteni a hozzám panasszal fordulóknak.

orentsak aron

 

Milyen értékek miatt csatlakoztál?

A Budai Gasztroenterológiai Centrum egy fiatal, ambiciózus, felkészült és energikus kollégákból álló csapat, mely kizárólag a páciensek érdekeit szem előtt tartva végzi munkáját. 

 

Mi a szakterületed?

Gasztroenterológiai funkcionális betegségek kivizsgálása és a terápiás stratégia meghatározása, emésztőszervi endoszkópos vizsgálatok és hasi ultrahang vizsgálat elvégzése.

 

Miben méred a sikert?

A betegek elégedettsége és gyógyulása a legnagyobb siker. Ha egy páciensem azzal keres fel, hogy az általam javasoltak betartásával az életminősége érdemben javult, annak mindenképpen örülök.

 

Mit teszel a jó-orvos beteg kapcsolatért?

Igyekszem arra törekedni, hogy a páciens érezze, az orvos-beteg kapcsolat két egyenrangú fél interakciója, amiben az orvos tesz javaslatokat, de a kezelés menete mégis közös konszenzus eredménye kell, hogy legyen. Nem lehet mindenkit egyféle séma szerint kezelni, mindenki más és más, más félelmekkel, más preferenciákkal. Próbálok ezen felül mindig érthetően (például nem latinul) kommunikálni a pácienssel, hogy pontosan megértse mi a kezelendő kórkép, vagy mi a tervezett beavatkozás.

 

Mivel töltöd a szabadidődet?

A családommal vagyok. 

 

A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.
Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.