fbpx Gasztroszkópia-gyomortükrözés | Budai Gasztroenterológiai Centrum Ugrás a tartalomra

Gasztroszkópia-gyomortükrözés

Ne féljen a gyomortükrözéstől! Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa.

Ne féljen a gyomortükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség. 

A gyomortükrözést gyakorlott, tapasztalt kollégák végzik.

Gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső-gyomor-patkóbél betegségeinek elengedhetetlen, leginkább célravezető vizsgálati metódusa. 

A gyomortükrözést korszerű, vékony, hajlékony endoszkóppal végezzük. Az eszköz végében egy videókamera van, mely a képet a monitorra közvetíti. A látottakat videóra is vehetjük és fotókat is készíthetünk. 

A vizsgálatot megelőző konzultáción  pácienseinket az eljárás menetéről részletesen felvilágosítjuk. Először a garatívet Lidocain tartalmú spray-el érzéstelenítjük. A szájüreg nyitvatartásának biztosítása céljából a felső és alsó fogsor közés egy puha, kényelmes, nem irritáló anyagból készült, steril “csutorát” teszünk, melyet gumipánttal rögzítünk. Az eszköz levezetésének feltétele, hogy levegőt/széndioxidot adagoljunk az eszközön keresztül a vizsgálandó területbe, ezáltal az összefekvő nyelőcső-, gyomor-, és patkóbélfalakat óvatosan láthatóvá tesszük. A bejuttatott gáz kis feszítő érzést kelthet, ezt azonban annak leszívásával fokozatosan kontrollálhatjuk. 

Az endoszkóp munkacsatornáján keresztül mintavételre (biopszia) és polipok eltávolítására is lehetőség van. 

Minden beavatkozást és terápiás eljárást a szakma szabályainak megfelelően, a hazai és nemzetközi irányelveket maradéktalanul betartva végezzük. A gyomortükrözés altatásban és bódításban is végezhető. 

Tapasztalt aneszteziológus kollégák végzik az altatást, melyet követően a külön mosdóval és zuhanyzóval rendelkező fektető helyiségbe kísérjük pácienseinket. 

Refluxos jellegű panaszok, haspuffadás, gyomorégés, fekélybetegség, nyelőcső szűkület és Barreth típusú nyálkahártya elváltozások és daganatos megbetegedések gyanúja, szűrése és kivizsgálása esetén a gyomortükrözést javasoljuk. 

Az írásos leletet azonnal megkapja. 

Az eszközök higiéniai és technikai megfelelősségének ellenőrzése folyamatos.


A Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető szolgáltatások

Sebészet

Munkánkat 2018. novemberétől sebész is segíti. A sebészeti kórképek diagnosztizálása, sebészeti konzílium és vélemény kérés rendelőnkben elérhető. 

A korrekt és alapos ellátás záloga dr. Szíjártó Attila tapasztalata és magas szintű felkészültsége. 

Részletek

Pszichológia

Az emésztőszervi  panaszok hátterének felderítésében nagy segítség számunkra Görözdi Ráhel pszichológus.

Gyakran előfordul, hogy a hasi fájdalom, puffadás vagy egyéb tünetek oka nem szervi elváltozásban, hanem lelki, pszichés vagy stressz eredetű problémákban keresendő.

Részletek

Kolonoszkópia-vastagbéltükrözés

Ne féljen a vastagbél tükrözéstől! A vizsgálat kellemetlen lehet, azonban nem fájdalmas. Rendelőnkben altatásos vizsgálatra is van lehetőség.
Részletek

Altatásos vizsgálatok

A betegek lehető legnagyobb kényelme és a biztonságosság további fokozása érdekében, bódításban vagy altatásban is végzünk vizsgálatokat. A hozzátartozó mindvégig a páciens mellett lehet.
Részletek

Gyermek-gasztroenterológia

Gyermek gasztroenterológiai konzultáció is elérhető. Terveink közt szerepel a gyermek endoszkópos vizsgálatok bevezetése is.
Részletek

Dietetikai tanácsadás

Dietetikus kollégáink segítségével komplex terápiás tervet tudunk felállítani. Az emésztőszervi betegségek széleskörű kezelésének a helyes táplálkozás és az egyénre szabott diéta szerves része.
Részletek
Vastagbélrákszűrés

Vastagbélrákszűrés

Ne késlekedjen, kérje a szűrővizsgálat megszervezését! A leginkább célravezető és leghatékonyabb szűrővizsgálati módszer a vastagbéltükrözés.
Részletek

Hasi ultrahangvizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat az emésztőszervi panaszok kivizsgálásának első lépése. A vizsgálat gyors, fájdalommentes és rendkívül sok információval szolgál.
Részletek

Laborvizsgálatok

Mindenre kiterjedő, speciális vizsgálatokat is kiszolgáló labor és vérvételi lehetőség áll rendelkezésünkre.

Részletek

Laktózérzékenységi vizsgálat

A hagyományos, úgynevezett H2 teszt rövid várakozási idővel érhető el nálunk. Valamint bevezettünk egy gyors laktózérzékenységi vizsgálatot is, melyet gyomortükrözés során vett vékonybél mintából végzünk.
Részletek

Fruktózérzékenyésgi vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszthez hasonlóan történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 

Részletek

Bélflóra vizsgálat

A vizsgálat a laktózérzékenységi vizsgálatnál részletezett H2 teszttel történik. A vizsgálat fájdalmatlan, egy kicsit időigényes, de igen érzékeny és célravezető. 
Részletek

Helikobaktérium (Helicobacter pylori) vizsgálata

A Helicobacter pylori jelenléte egy igen gyakori bakteriális fertőzés. Sokszor nem is derül rá fény, azonban panaszos betegek vizsgálata során, nemtől és korcsoporttól függően, 50-60 %-ban is igazolódhat.
Részletek

Forduljon hozzánk bizalommal, írja meg kérdését!

1117-Budapest, Fehérvári út 82.